Lichaam | Voeding | Thee en soepen

Thee en Soepen

Theeën zijn een goede ondersteuning naast je dagelijkse voeding, om juist dat wat je mist extra te ondersteunen. Het is een mildere vorm van kruidenformules en daardoor makkelijker in te zetten met zo min mogelijk bijwerkingen. De naam thee is oorspronkelijk afkomstig van de theeplant, wat maakt dat het eigenlijk ook kruidenafstreksels zijn. Een kruidenaftreksel ontstaat door het opschenken van 80 graden water en het een paar minuten te laten trekken.

Soepen en kruidenformules daarentegen worden lang bereid, waarbij een kruidensoep tot de helft wordt ingekookt en daardoor een hoog concentraat aan werkzame stoffen bevat.
Soepen zijn minimaal twee keer in de week een must. De lever houdt ervan om bijvoorbeeld een dag in de week alleen maar soep te eten. Soep is makkelijk te verteren, omdat in je maag alles wat je eet al een soort soep wordt. Door dit te eten, word je energieniveau minder belast, dus de opbrengst is hoger. Houdt hierbij goed in het oog dat je tijdens het eten van de soep goed kauwt. Omdat de spijsverteringssappen in je mond al de eerste vertering inzetten. Het voordeel van soep is dat je per week een grote pan kunt maken en dit gedurende de week op kunt warmen. Dit kost je dus weinig tijd en energie op de dag zelf.

Thee

Informatie over thee
Thee recepten voor therapeuten
Thee van de Herborist

 

 

Soepen

Basis bouillon lam
Soeprecepten voor diverse aandoeningen